Bevara dina bästa minnen

Att veta hur man ska ta hand om sitt material på bästa sätt, hur man ska förvara det, vad man kan göra med det, hur mycket som kan räddas vid skadat material med mera är inte lätt att veta. Som lekman behöver man hjälp från kunniga inom området och det är självklart just där vi kommer in i bilden.

Vi finns här för er som behöver hjälp med att föra över material från VHS, diabilder etcetera. Då vi har lång erfarenhet inom området så kan ni räkna med att era kära gamla minnen kommer att tas väl omhand och att resultatet blir så bra som det kan bli!

Häng med oss nu, för nu ska vi berätta för er om hur ni ska ta hand om ert material, hur vi jobbar med det, hur resultatet kan se ut och allt annat ni kan tänkas behöva svar på!

Väck dina gamla minnen till liv!

Vi arbetar med att återställa gammalt skadat material och att digitalisera gamla format. Om det är på det viset att du märkt av att exempelvis en gammal VHS inte fungerar i en gammal spelare så kan det faktiskt vara så att det är spelaren det är fel på. Det tänker man kanske inte på, utan man utgår ju från att det är bandet som är skadat.

Då vi arbetar med att återställa och uppdatera gamla filmer, diabilder med mera dagligen så har vi naturligtvis även allt det som behövs för att vi ska kunna ordna fram det bästa ur originalen som ni sänder till oss. Vi tar hand om dem varsamt och behandlar dem som om de vore våra egna värdefulla minnen. Genom att skicka in material till oss så kan ni därför vara säkra på att saker och ting sköts proffsigt med respekt både för er och era minnen och för materialet i sig.

Det är lätt att man samlar denna typ av saker på hög hemma och inte sällan är det så att lådor av familje-filmer, diabilder med mera tas över från en familjemedlem till en annan. Man kan lätt bli lite lat med att ta tag i att fixa upp denna typ av saker, men så fort man har satt igång så är det svårt att sluta! Tänk dig själv att föra över minnena som från början är i form av stora VHS-filmer och diabilder till USB och DVD! Inte nog med att det tar mindre plats, det är också så att man får betydligt bättre kvalitet på materialet.

Det finns många olika anledningar till varför man bör och ska se till att digitalisera, men som sagt så är det en stor dubbelvinst bara det att man dels får bra kvalitet och dels får mer plats hemma. Många VHS och en massa diabilder tar upp extremt mycket plats och det är alltid irriterande med för mycket grejer.

Om man ger alla gamla minnen en upputsning hos oss så kan man lättare ta del av alla foton och filmer än om man behåller de gamla formaten. Det är viktigt att ha rätt format, eftersom vi är lata idag och vill att allting ska gå snabbt. Det är också på det viset att man ju vill kunna ta sig en titt närhelst man behagar. Om man då har VHS och diabilder så blir det knappast enkelt att kolla in filmer och bilder, för även om det är jätteroliga och fina minnen det handlar om så är vi ofta för lata för att dra fram en VHS-spelare, eller en diabildsprojektor (om vi ens har sådana på vinden, vill säga).

Vänd er till oss så fort ni har bestämt er för att dra igång ert digitaliseringsprojekt, för ju snabbare ni tar kontakt med oss, desto snabbare kommer det slutgiltiga materialet hamna hos er. Troligtvis kommer ni att vilja att vi digitaliserar allt ert gamla material, men om ni inte är säkra på om ni kommer att gilla resultatet så kan ni börja med att skicka in material i mindre skala först och sedan öka med tiden.

Det är såklart underbart när en sådan här beställning är klar att skicka för vi vet att det kommer att glädja så många! Det är väldigt positivt emotionellt för många, vilket våra kunder också nämner, eftersom vi ger nytt liv till gamla minnen som man inte trott att man skulle se igen.

Digitalisera gammalt material som överraskning och present!

När man väl börjar titta runt bland gammalt material så kommer man snabbt att märka att det är massor som man vill dela med sig av till resten av familjen och släkten. En kul idé är att passa på och digitalisera med hjälp av oss och sedan ge bort minnena man delar tillsammans i bättre och mer moderna format. Det kanske inte låter så mycket för världen att få en DVD, eller ett USB-minne i present, men föreställ dig lyckan när man inser att det exempelvis är stora delar av ens barndom, eller kanske ett bröllop som finns sparat!

Att vi internutbildar vår personal löpande gör så att vi alltid ligger steget före och det leder till att ni som kunder kan vara säkra på att ert material kommer att tas omhand av de mest respektfulla av händer. Det är såklart en viktig sak när man ska ge bort denna typ av personliga presenter att veta att de som varit med och skapat gåvan är bra på vad de gör. Än viktigare är det dock att veta att det är personer som visat materialet den respekt det förtjänar och det gör vi!

Hur förvarar jag bäst mitt material?

När det kommer till gamla kära minnen så ska man naturligtvis tänka efter både en och två gånger vad gäller förvaring. Om man är noggrann med sitt material hemma så blir också resultatet av den digitalisering vi gör bättre.
Vi kan laga alla typer av gammalt material, så även om det är så att du, eller någon annan i familjen varit slarvig så finns det alltid en chans att det kan restaureras av oss. Detta lyckas vi med till 99 %, så det är med andra ord stor chans att du kommer att bli mer än nöjd med resultatet när du anlitar oss!

Vilka är då våra tips vad gäller förvaring? Jo, vi rekommenderar er att alltid förvara ert gamla material svalt och i en miljö där det inte är fuktigt. Många använder sig av förråd eller källarutrymmen för förvaring och det är ju också vad dessa utrymmen är till för. Det är dock på det viset att det inte alltid är det bästa för de saker man förvarar i sådana utrymmen. Just VHS, diabilder med mera ska man vara så kärleksfull mot som möjligt, så låt inte era gamla minnen ligga i en låda på ett fuktigt källargolv!

Det finns mycket som kan hända med ett förråds- eller källarutrymme och helst om man bor i ett flerfamiljshus. Utöver brand, fuktskador som man inte ser förrän man börjar ta upp alla gamla lådor, stöld med mera så är det också så att man utsätter sina saker för onödiga risker genom att inte förvara det man håller kärt på bra ställen i huset eller i lägenheten.

Tänk efter innan du placerar diabilder, VHS med mera i en gömd låda på golvet i källaren, för det kan också finnas både råttor, andra skadedjur och annat som kommer att skada ditt material för alltid.

Skadat originalmaterial – vad gör jag?

Med ett bra originalmaterial så blir det självfallet så att slutresultatet blir bättre, det säger sig självt, men även skadat material går att fixa. Rådfråga alltid oss innan du kastar gammalt material som du tror är bortom räddning, för vi har lyckats med det omöjliga förr! Oavsett hur långt ifrån räddning dina gamla minnen verkar så är det viktigt att ni vet att ni ska rådfråga oss innan ni gör något som ni får ångra.

Kanske är det så att du har olika typer av gamla format som du vill digitalisera? Då är du inte ensam. Det är väldigt vanligt idag att man har både diabilder, VHS och annat som man vill modernisera samt ge bättre kvalitet. Ofta är det också så att man hittar lite av varje hos äldre släktingar. I många fall vet man inte ens om att alla de bilder och filmer man hittar hos mormödrar, farbröder och så vidare finns så man kan ofta få roliga överraskningar.

Inte sällan finns det både filmer och foton från förr som glömts bort av alla i släkten. Om dessa då är något skadade så är det såklart jättekul för alla att få dem fixade av oss så att ni kan se dem i fin kvalitet tillsammans. Det enda ni behöver göra själva är att hitta materialet och skicka in det till oss. Sedan är det upp till oss och våra proffsiga medarbetare att fixa materialet så att det blir klanderfritt!

Det spelar ingen roll vad det är för slags material ni har som är skadat, för vi kan laga allt! Som nämnt ovan så lyckas vi att återställa skadat material till 99 % och det vill inte säga lite det! Det innebär ju faktiskt att vi lyckas med att fixa 9 av 10 skadade original, så det är stor chans att just dina gamla minnen kan väckas till liv av oss!

Varje år lagas det tusentals videoband här hos oss och vi kan till och med erbjuda glasbyte på diabilder. Detta innebär att vi finns till även för er som vill få hjälp att endast återställa gammalt material, utan att digitalisera. Med vår kompetens så är vi säkra i våra löften gällande nöjda kunder. Skulle du, mot all förmodan, inte vara nöjd med resultatet är det bara att du hör av dig till oss så ordnar vi det. Än så länge har vi endast haft nöjda och glada kunder, vilket säger mycket om vår kompetens!

Slutsats? Kasta aldrig skadat förrän du rådfrågat oss! Låt oss work our magic även på de mest skadade av originalmaterial, för vi finns inte här bara för att digitalisera dina minnen.

Hur förbereder jag mitt material?

Först och främst hoppas vi att ni har förvarat det på ett bra sätt, men som nämnt ovan så kan vi oftast fixa det även om ni råkat vara lite slarviga med förvaringen. Då det är du som är kund så är det också du som avgör hur du vill göra med ditt material, men ett smart sätt är att märka allt innan ni skickar in det till oss.

Om ni märker materialet med titlar och årtal så använder vi sedan dessa som filnamn och rubriker. Detta gör arbetet för er betydligt mycket enklare när ni ska hittar rätt om ni skickar in mycket material. Vill, eller kan, du inte göra detta av en eller annan anledning så är det såklart upp till dig. Vår starka rekommendation är dock att ni märker ert material innan ni skickar in det till oss, för det blir bättre och enklare både för er och för oss.

Om det är så att du har både VHS och andra gamla format som ska skickas in så är det viktigt att ni vet att det ni ska prioritera är era videoband. Detta är det format som vi märker har störst kvalitetsförluster, så det är av yttersta vikt att skicka in dem så fort ni kan! De andra formaten kan ni vänta med, om ni har andra format också. Då videobanden ofta är många hemma hos en familj så kan man själv välja om man vill skicka en mindre kvantitet först för att sedan skicka fler, eller om man vill skicka ett större antal direkt.

När du själv hittar ett skadat videoband hemma så är det inte lätt att veta om det går att fixa, eller ens vad som är problemet. Detta är dock vår profession, så du kan vara trygg med att vi kommer att göra allt vi kan för att hitta det exakta problemet.

Det vanligaste problemet vi brottas med en vanlig dag på jobbet är just att avgöra vad det är för problem med ett videoband vi fått skickat till oss. Här kan det vara så att det är ett videoband som faktiskt inte går att fixa, så det får ni vara beredda på när ni skickar in ert material. Är det så att det går att fixa så kan det vara så att det är spelaren man använder som är fel, men sedan finns det såklart andra fel som kan vara orsaken.

Ditt jobb är att hitta det gamla materialet, märka det ordentligt och skicka det till oss. Som nämnt är det ingen idé att ge upp hoppet om ett skadat band innan vi tagit oss en titt på det, för det är större chans att vi kan fixa det än vad ni kan tro!

Ett exempel på hur bra det kan gå när man skickar in skadat material till oss är den gång vi fick smalfilmer som skadats av avloppsvatten att ta hand om. Vi hämtade upp dessa hos kunden och sedan spenderade vi en hel helg åt att torka och restaurera filmerna. Ni kan själva gissa hur lyckliga både vi och kunden blev efter det att vi lyckades så bra med att ta hand om smalfilmerna! Det är dagar som dessa som vi verkligen älskar vårt jobb!

Kvalitet på slutprodukten

När det kommer till att förbättra kvaliteten på ert originalmaterial så handlar det om hur bra det är från början. Du kan inte förvänta dig att material som är väldigt skadat ska bli felfritt, men du kan utan tvekan räkna med att vi gör vårt allra bästa för att du ska få just det, det allra bästa, alltså!

Vi rekommenderar alltid våra kunder att välja USB, eftersom det är lätt att ta fram många kopior när man väljer det. Detta är helt klart ett smart sätt att spara sina gamla minnen på, så om du inte själv föredrar DVD av någon anledning så är det USB som vi tycker att ni ska välja. Vi rekommenderar er också att ha dubbla uppsättningar på olika ställen, för då är ni mer säkra på att minnena inte försvinner och att fler kan ta del av dem.

Beroende av vad det är för typ av originalmaterial kan du förvänta dig mer eller mindre perfekt resultat. Om det är exempelvis smalfilmer så gör vi en avancerad optisk färgkorrigering samt rengör filmerna, vilket leder till att resultatet blir väldigt bra. Det är dessutom på det viset att optiken i skannern är avsevärt mycket bättre än vad den är i en vanlig projektor. Detta gör att resultatet blir väldigt bra, så det är något du kan räkna med om du skickar in just smalfilm.

De eventuella skador du har på exempelvis en VHS blir bättre när vi korrigerar och rengör banden. Detta ingår i vårt pluspaket och då skador minskar efter korrigering och rengöring så rekommenderar vi er att välja detta pluspaket. Ni kan alltid rådfråga oss innan ni bestämmer er för om ni ska välja pluspaketet eller inte, för det kan vara svårt att veta som lekman.

Oavsett vad det är för frågor ni har gällande kvaliteten på ert gamla material så kan ni alltid vända er till oss för att få tips och råd. För att vi ska vara säkra på vad vi anser att ditt gamla material behöver så behöver vi ta oss en titt på det, så det är med andra ord svårt för oss att avgöra innan det gamla materialet har kommit fram till oss. Efter att vi tagit oss en titt så kan vi svara på vad ni kan räkna med vad gäller kvalitet på slutprodukten, så ni får svar relativt snabbt efter det att ni skickat in ert originalmaterial till oss.

Anonymitet till 100 %

Besväras du av tanken på att ”obehöriga” ska komma i kontakt med en VHS-film från ert bröllop, eller någon annan händelse i livet som känns privat? Trots Instagram och Facebook, YouTube med mera så är det faktiskt så att många av oss vill hålla våra födelsedagar, julaftnar med mera privat. Detta kan ställa till det en aning när man skickar in material till ett företag som ska förbättra kvaliteten, eftersom man lämnar över sitt privata material till en person man inte känner.

När du skickar in ditt gamla material till oss så kan du dock vara säker på att vi behandlar det väl och att ingenting av ditt material hamnar i fel händer. Det är endast vi som arbetar inom företaget som tar hand om dina gamla bilder och filmer och här hos oss går allting rätt till. Tänk tillbaka till hur det var när vi lämnade in våra fotorullar till fotobutiken, så funkar det även med det material ni skickar in till oss!

Ett bra tips från oss till er är att titta under ”Nöjda Kunder” högst upp på vår sajt, eller så kan ni själva göra lite research genom att söka på exempelvis ”BGA recensioner” eller liknande. Då får ni veta vad våra kunder tycker och det är alltid bra att som kund få veta vad tidigare kunder har för erfarenhet av oss.

Leverans och Pris

Så, hur lång tid tar det då att få sitt material hemskickat? Hur länge behöver man vänta? Vi har en ordinarie leveranstid på 3-4 veckor, oavsett hur mycket material du beställer. Det går med andra ord snabbt att förvandla gamla vackra minnen som ligger gömda i en låda till minnen man kan ta del av varje dag!

Om du tycker att det är för lång tid och hellre vill ha en expressleverans som går snabbare så går det alltid att ordna. Det är bara att du anger det när du gör din beställning, så fixar vi det!

Vad gäller pris så får du alltid en bindande offert från oss när du lämnar in ditt material. Denna kan som maximalt skilja sig 15 % uppåt, så du kan vara säker och trygg med hur stor kostnaden kommer att bli. Det är viktigt att man som kund kan känna sig trygg när man skickar in sitt material, men det är också viktigt att man kan känna sig trygg när det kommer till kostnad. Vi anser att detta är väldigt viktigt, vilket är anledningen till att våra offerter inte överstiger en rimlig summa.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*